Nieuws

Terug naar overzicht

Healthy Seas enorm blij met donatie Hyundai Winterinspectie 2022

21 december 2022

De Hyundai Winterinspectie van 2022 was zeer geslaagd. Er werden duizenden inspecties uitgevoerd en er ging een mooie donatie naar een goed doel. Dit jaar was dat Healthy Seas. Marcel Kersten, voorzitter van de Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie, mocht een cheque van € 32.192,21 in ontvangst nemen.

Hyundai-dealers door het hele land ontvingen afgelopen maand talloze Hyundai-rijders voor de jaarlijkse Hyundai Winterinspectie. Tijdens deze inspectie werden de auto’s van de Hyundai-rijders op een aantal wintergevoelige componenten gecontroleerd. Ook werd er gul gedoneerd voor het goede doel en waren er diverse prijzen te winnen.

Met de opbrengst van de Hyundai Winterinspectie zet Healthy Seas nog steviger in op het beschermen van maritieme ecosystemen. De natuurbeschermingsorganisatie doet dat door met zijn team van vrijwillige duikers achtergelaten visnetten op te duiken en educatieprogramma’s te verzorgen in Nederland en de regio rondom de Noordzee.


De door Healthy Seas uit zee gehaalde visnetten worden na reiniging verwerkt in onder andere de vloermatten van de Hyundai IONIQ 5.

Vloermatten in de IONIQ 5

Hyundai past steeds meer recycling toe in auto’s en werkt daarom wereldwijd intensief samen met Healthy Seas. De natuurbeschermingsorganisatie heeft dit jaar met Hyundai al een aantal grote schoonmaakacties ondernomen en daarbij veel achtergelaten visnetten opgedoken en educatieprogramma’s verzorgd. Het opgeviste materiaal wordt na reiniging verwerkt in onder andere de vloermatten van de elektrische Hyundai IONIQ 5.

Marcel Kersten van Healthy Seas was zeer content met de forse donatie: ‘Met dit bedrag kunnen we projecten zoals bijvoorbeeld clean-ups op zee en educatieprogramma’s financieren om zo te voorkomen dat dieren verstrikt raken in afval of achtergebleven visnetten. Ook kunnen we toekomstige generaties laten zien hoe zeeën en oceanen beschermd kunnen worden. Dank aan alle Hyundai-rijders die dit mogelijk hebben gemaakt met hun donatie!’

De samenwerking met Healthy Seas past in Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity, ofwel: van de wereld een betere plek maken voor toekomstige generaties. Benieuwd wat Hyundai nog meer doet om bij te dragen aan een betere wereld?

Samen voor een betere wereld

Tags: