Nieuws

Terug naar overzicht

Heb jij al de SmartCharging-app? Daarmee bespaar je tot wel 30 procent op je thuislaadkosten

1 december 2022

Rij jij in een elektrische Hyundai? Dan is de Hyundai SmartCharging-app absoluut iets voor jou. Je kunt er namelijk tot wel 30 procent op je thuislaadkosten mee besparen. Velen gingen je al voor, want inmiddels zijn al meer dan 1.000 auto’s aan deze Hyundai-service gekoppeld. Nog een indrukwekkend feitje: sinds het uitkomen van de app in november 2021 is bij elkaar ruim 0,6 GWh (600.000 kilowattuur) aan elektrische stroom via de Hyundai SmartCharging-app service geladen.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en de vraag naar groene energie wordt steeds groter. Daarom introduceerde Hyundai de SmartCharging-app. Daarmee help je als berijder van een elektrische Hyundai het elektriciteitsnet optimaal te balanceren en kun je je auto zo duurzaam mogelijk opladen. De Hyundai SmartCharging-app is beschikbaar voor elke geëlektrificeerde Hyundai, zowel volledig elektrisch als plug-in.

Een vergoeding variërend per kWh

Hyundai-rijders die van de SmartCharging-app gebruikmaken, ontvangen een vergoeding variërend per kWh (afhankelijk van de energieleverancier). Daarbovenop kun je je energierekening verlagen op basis van dynamische of daltarieven. Door via voorkeursinstellingen in de app specifieke laadvoorkeuren aan te geven, berekent Hyundai SmartCharging het optimale laadplan.
 


Hyundai-rijders die van de SmartCharging-app gebruikmaken, ontvangen een vergoeding variërend per kWh.

Altijd met een volgeladen Hyundai op weg

Daarbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke instellingen en de beschikbaarheid van duurzame energie en het energieaanbod. Op basis van deze gegevens stuurt de app het opladen van de batterij slim aan. Daardoor ga je als gebruiker van de Hyundai SmartCharging-app altijd met een volledig opgeladen elektrische Hyundai op weg.

De laadflexibiliteit in de Hyundai SmartCharging-app zorgt voor een juiste balans op het elektriciteitsnet. Er wordt zoveel mogelijk geladen op momenten dat er veel duurzame energie op het net is en zo min mogelijk tijdens piekperioden met hoge energieconsumptie. Bovendien ondersteunt de Hyundai SmartCharging-app de energietarieven van de gebruiker thuis.

Een kleine beloning in ruil voor slim laden

Zowel dal- als dynamische tarieven worden automatisch meegenomen in de optimalisatie. Dit kan direct resulteren in een lagere energierekening voor de gebruiker thuis. Daarnaast geeft Hyundai SmartCharging inzicht in hoeveel is bespaard en ontvang je in ruil voor het slimme en duurzame laden een kleine beloning. Die beloning is afhankelijk van de energieleverancier en het aantal slim geladen kWh’s. Vanaf € 5 kan een gebruiker de beloning naar zichzelf uitbetalen.

Heb je thuis een zonnepaneelsysteem, dan kun je de Hyundai SmartCharging-app extra optimaliseren met Solar Smart Charging. Deze softwarematige functie van de Hyundai SmartCharging-app bepaalt wanneer de door jouw zonnepanelen opgewekte zonne-energie gebruikt kan worden om het slimst te laden. Wanneer de auto overdag niet volledig is opgeladen met zonne-energie, wordt het resterende deel opgeladen tijdens de goedkoopste momenten van het energiecontract.

Meer over Hyundai SmartCharging

Tags:


Bekijk ook