Nieuws

Terug naar overzicht

In een BAYON naar Bayonne

10 augustus 2022

Hyundai maakt er een gewoonte van zich voor de namen van zijn SUV’s te laten inspireren door locaties over de hele wereld. Zo zijn de Hyundai TUCSON en de Hyundai SANTA FE vernoemd naar steden in de Verenigde Staten en is de naam van de Hyundai KONA afgeleid van het district Kona op Hawaï. Nu is de Hyundai BAYON misschien eerder een CUV (Crossover Utility Verhicle) dan een SUV (Sports Utility Vehicle), maar dat weerhield Hyundai er niet van ook dit model te vernoemen naar een mooie plek op aarde: Bayonne. Wij namen een kijkje in deze prachtige, eeuwenoude Franse stad.


In een Hyundai BAYON naar Bayonne.

Een mix van culturen uit de regio

Bayonne is de hoofdstad van Frans Baskenland en wordt beschouwd als een van de mooiste steden in het zuidwesten van Frankrijk. Zoals de rivieren Adour en Nive samenkomen in de stad, is Bayonne met zijn vele kunstmusea, restaurants en kleurrijke festivals een mix van allerlei culturen uit de regio. Het Fêtes de Bayonne trekt jaarlijks een miljoen feestvierders naar deze stad.

Het karakteristieke stadscentrum met zijn smalle geplaveide straatjes, pastelkleurige luiken, gezellige terrasjes en openluchtmarkten is een feest om te bezichtigen. Ideaal om naartoe te rijden in jouw Hyundai BAYON, want deze is speciaal ontworpen en geproduceerd voor de veeleisende Europese automobilist en dus uitermate geschikt voor een bezoek aan deze stad.


In een Hyundai BAYON naar Bayonne.

Sporen uit het rijke verleden

Tijdens het verkennen van Bayonne kom je overal sporen uit het rijke verleden van de stad tegen. De oude wallen, die sinds de middeleeuwen als strategisch bolwerk dienen, zijn nog steeds te vinden aan de rand van de oude stad. De wallen en forten werden in de Romeinse tijd gebouwd door Vauban onder Lodewijk XIV.

In het stadscentrum kun je je uitleven met het maken van foto’s van de prachtige, gotische Cathédrale Sainte-Marie de Bayonne. De kathedraal van Bayonne is gebouwd in de 13e en 14e eeuw en grenst aan de Cloitre de la Cathédrale Sainte-Marie, een van de grootste kloosters in Frankrijk. Bezoek vooral ook het Musée Basque (Baskisch museum) in de wijk Petit Bayonne waar kunst, ambachten, geschiedenis en tradities uit de regio te zien zijn.


In een Hyundai BAYON naar Bayonne.

Hoofdstad van de Franse gastronomie

Sommigen beschouwen Bayonne als de hoofdstad van de Franse gastronomie en de Baskische keuken. De stad staat bekend om zijn heerlijke chocolade en is de thuisbasis van veel van de beste chocolatiers van het land. De regio is ook beroemd om zijn gezouten ham, plaatselijk bekend als Jambon de Bayonne. Enkele lokale gerechten zijn axoa de veau (kalfsgehakt), piperade (roerei met paprika) en omelet à la morue (gezouten kabeljauwomelet).

Even de stad uit om de rust van de natuur op te zoeken? Bayonne ligt aan de voet van de Pyreneeën. Sommige toppen van de uitlopers van deze bergketen reiken tot wel 2.600 meter hoog. In die bergachtige omgeving kan de BAYON pas echt pronken met zijn dynamische rijcapaciteiten. Op uitdagende weggetjes komen zijn rijkwaliteiten, balans en krachtige motor prima tot hun recht.


In een Hyundai BAYON naar Bayonne.

Benieuwd naar de Hyundai BAYON?

De Hyundai BAYON is er vanaf 22.495 euro. Dit is de BAYON in de uitvoering i-Motion en met zijn aantrekkelijke looks en dikke uitrusting is dit misschien wel de leukste CUV van Nederland. Behalve een innovatieve aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie biedt de Hyundai BAYON ook de beste veiligheids- en connectiviteitsfuncties in zijn klasse. Uiteraard is hij voorzien van de nieuwste versie van Hyundai Bluelink. Daarmee kun je via een app op jouw smartphone overal waar je maar wilt bepaalde functies van de auto checken. Benieuwd wat de BAYON nog meer in huis heeft?

Ontdek de BAYON

Tags: