Nieuws

Terug naar overzicht

Met de Hyundai KONA Electric naar de Loire

22 juni 2022

Met een elektrische auto op vakantie naar het buitenland; bij de gedachte alleen al sloeg de (actieradius)stress vroeger onmiddellijk toe, maar tegenwoordig draai je daar je hand niet meer voor. Er bestaat zelfs een website – Elektrische Autovakanties – die je meeneemt naar de mooiste bestemmingen over de grens. Uiteraard in een elektrische auto. Altijd al naar de Loire in Frankrijk gewild? Lees hieronder passages uit het verslag van de reis naar deze schilderachtige streek.


Met de Hyundai KONA Electric op autovakantie naar de Loirestreek.


”We gaan naar de Loire met de nieuwe Hyundai KONA Electric. De KONA is al jaren een van de beste elektrische auto’s in Nederland. […] Het comfort, de goede veiligheidssystemen, de actieradius en de ruimte maken de KONA Electric een populaire auto. En daar is nu een vernieuwd model van waarmee we de trip gaan maken.”


”De Loirestreek in Frankrijk is een prachtige omgeving en een enorm uitgestrekt gebied. De omgeving van de Loire is bekend als de regio van de kastelen en daarnaast enorm populair voor de zomervakantie.”


”Nadat we weten waar we allemaal naartoe willen gaan, is het goed om de exacte route te bekijken met een routeplanner app voor elektrische auto’s zoals Chargemap, A Better Routeplanner of de ANWB routeplanner voor elektrische auto’s. …] Eigenlijk werken alle routeplanners voor elektrische auto’s een beetje hetzelfde: Je voert je locatie en je bestemming in, selecteert je type auto en accupakket en plant de route.”


”Waar de KONA Electric in uitblinkt? De actieradius is misschien wel een van de belangrijkste zaken. Met een actieradius van 484 km (WLTP) kun je moeiteloos flinke afstanden afleggen. En doordat de auto zo zuinig rijdt haal je deze actieradius ook zonder veel moeite.”


”Een fijne toevoeging aan de vernieuwde KONA Electric die ook zorgt voor een nog betere actieradius is de warmtepomp. We hebben voor de heenweg 3 laadstops gepland en doordat we weten dat de KONA erg zuinig is, hebben we geen enkele laadstress.”


”Bij vertrek is de KONA Electric volledig opgeladen en vertrekken we met 475 km en 100% actieradius. We hebben geluk want op een van de snelwegen waar in Nederland altijd wel een file staat richting het zuiden (de A27) kunnen we in een keer doorrijden.”


”Bij Total Energies Avelin zijn we de enige die aan het laden zijn en dat helpt vaak ook voor de laadsnelheid. […] Houd als je kunt altijd de voortgang van het laden bij in de app van je elektrische auto. In dit geval werkt de Bluelink app van Hyundai hartstikke goed.”


Met de Hyundai KONA Electric op autovakantie naar de Loirestreek.


”We komen net na middernacht aan in het Novotel Orléans. Op de parkeerplaats zoeken we naar de laadpalen die het hotel heeft. Ze hebben 2 laadpalen met 4 oplaadpunten. Dat is ideaal want zo kan de KONA vannacht opladen terwijl wij genieten van een goede nachtrust.”


”Helaas werkt hier de Vattenfall InCharge laadpas niet en om die reden hebben we meerdere laadpassen meegenomen. Bij de tweede poging met de Shell Recharge laadpas start de laadsessie en kunnen wij inchecken bij het hotel.”


”De volgende morgen worden we wakker en op de telefoon staat de melding van de Bluelink-app van Hyundai dat de KONA Electric volledig is opgeladen. Dat geeft de ochtend natuurlijk direct een extra boost. […] Na het ontbijt pakken we de laatste spullen in en met een heerlijk zonnetje gaan we op pad om de eerste dag de Loire te ontdekken.”


”Hotel Le Panoramic in Sancerre, waar we geboekt hebben, heeft geen laadpaal voor de elektrische auto maar wel een geweldig uitzicht over de omgeving. En aangezien de KONA Electric tijdens de rit vandaag veel heeft kunnen regeneren hebben we bij aankomst in Sancerre nog bijna 400 km actieradius.”


”Het mooiste en meest bijzondere kasteel van de Loire bezoeken we de volgende dag als we een trip maken in de omgeving van Tours. Doordat de KONA Electric ’s nachts niet heeft kunnen opladen, maken we eerst een stop bij de Allego snelladers bij Casino Géant Tours. Deze HPC snelladers van Allego zorgen dat je zo weer op weg bent en met voldoende actieradius richting Château de Chenonceau kunt.”


”Na de heerlijke trip door de Loire is het weer tijd om de rit met de KONA Electric terug naar huis te plannen. […] Met 100% actieradius rijden we met de Hyundai KONA Electric om 07:12 weg vanuit Tours. […] Binnen 9 uur rijden staan we weer thuis aan de laadpaal. Opnieuw een vlotte reis met de KONA Electric en de Loirestreek is absoluut een aanrader voor je volgende vakantie.”

Lees hier het hele reisverslag op Elektrische Autovakanties.


Met de Hyundai KONA Electric op autovakantie naar de Loirestreek.

Vraag nu een proefrit aan

De Hyundai KONA Electric heeft een vernieuwd design, is slanker, verfijnder en voorzien van de nieuwste slimme technologie – en de actieradius bedraagt tot wel 484 kilometer op een volle batterij. Voor de Hyundai KONA Electric geldt een bijtelling van 16%. Ga langs bij de Hyundai-dealer voor een proefrit.

Boek een proefrit

Tags: