Nieuws

Terug naar overzicht

De KONA N is Hyundai's allereerste hot-SUV

12 januari 2021

De SUV-familie van Hyundai krijgt opnieuw uitbreiding. En hoe! Maak kennis met de KONA N, de allereerste SUV van Hyundai met het ultra-sportieve N-label. Op deze foto’s is de hot-SUV nog volledig gecamoufleerd, maar onder dat spannende gewaad schuilt een grommende hightech 2,0-liter turbobenzinemotor met heel veel pk’s en een indrukwekkende outfit met talloze sportieve accenten. Bekijk hieronder de video:

N-label telt al drie sportauto’s

De KONA N betekent niet alleen uitbreiding van de SUV-familie van Hyundai, maar ook een mooie aanvulling van Hyundai’s high-performance-divisie. Die telt al drie sportauto’s: de kersverse i20 N, de onlangs vernieuwde i30 N en de i30 N Fastback.


V.l.n.r.: de Hyundai i20 N, de KONA N en de i30 N.

8-traps N DCT-transmissie

De nieuwe Hyundai KONA N is voorzien van een 8-traps N DCT-transmissie, dus met een dubbele natte koppeling. In de combinatie met de krachtige 2,0-liter turbobenzinemotor zorgt dat voor een uiterst sportieve en dynamische rijbeleving.


Onder motorkap van de Hyundai KONA N schuilt een 2,0-liter turbobenzinemotor.

Een ongekende acceleratie

Net als de andere modellen van Hyundai’s N-label is ook de Hyundai KONA N uitgerust met talrijke sportieve voorzieningen, zoals Launch Control voor een ongekende acceleratie. Tijdens het rijden maakt de hot-SUV uiteraard een indrukwekkend sportief geluid.


De Hyundai KONA N is uitgerust met Launch Control voor een ongekende acceleratie.

Tags:


Bekijk ook