Nieuws

Terug naar overzicht

Hyundai i10 N Line vs. Volkswagen Up GTI

29 december 2020

Een Hyundai i10 met 100 pk? Dat is natuurlijk genieten geblazen, want een compacte auto met zoveel vermogen zie je niet vaak. Maar hoe verhoudt deze i10 N Line zich tot vergelijkbare modellen van andere automerken? Kan hij bijvoorbeeld opboksen tegen de Volkswagen Up GTI? AutoWeek zette de twee ‘raketjes’ tegenover elkaar in een Dubbeltest en kwam met de volgende bevindingen:

"Is deze vergelijking wel eerlijk? Zeker, want de Up heeft ook een 1.0 driecilinder met turbo, maar wel met 115 pk. […] Gekietelde A-segmenters zijn zeldzaam geworden."
"De i10 N-Line lijkt welhaast een hardcore N. Dat idee bekruipt ons in elk geval naarmate we meer bochten op hoge snelheid nemen. Wat heeft de vooras veel grip!"
"Het fanatisme waarmee de i10 N Line zich vastbijt in bochten doet niet onder voor dat van een sportieve auto uit een hogere klasse."

"De i10 N Line heeft een grille met afwijkende dagrijverlichting, rode accenten, een N-Line-badge, 16-inch wielen en een dubbel uitlaateindstuk. Er staat echt wat!"
"Hoe je op een bochtig parcours ook probeert de Hyundai los te rijden, de grote grille van de i10 N-Line blijft je via de binnenspiegel grijnzend aanstaren."
"Qua onderstel wint de Hyundai, bij de aandrijflijn de Volkswagen. […] De Up voelt als een geinig speeltje, de Hyundai komt serieuzer en moderner over."

"Bij sprintjes in rechte lijn kan de GTI het heel wat grotere auto’s moeilijk maken. In bochten geldt dat juist voor de Hyundai i10 N Line."
"Het verschil in prijs bedraagt € 1.055, in het voordeel van de Hyundai."
"Hoe vermakelijk aandrijflijn en uiterlijk van de Up ook zijn, het bezorgt hem niet de zege in de test. Die gaat naar Hyundai.
"De Up kan als vrij oud model niet meer op tegen de veel modernere i10. De GTI is de leukste, maar niet de beste."

Het hele artikel lees je in AutoWeek nummer 51.

Tags:


Bekijk ook