Nieuws

Terug naar overzicht

KONA Electric: mooie looks, bijzondere naam

16 december 2020

De Hyundai KONA Electric: mooie looks, heerlijke aandrijving, volledig emissievrij en dus hartstikke schoon en zuinig. Dat je ruim vierhonderd kilometer ver komt op een volle accu wist je misschien al. En dat het een van de scherpst geprijsde elektrische SUV’s van Nederland waarschijnlijk ook. Maar weet je ook waar de naam KONA vandaan komt? En wat de naam KONA nog meer betekent? AutoRAI.nl ging op onderzoek uit en kwam enkele verrassende antwoorden. Check de video:

Het hele artikel op AutoRAI.nl lees je hier.

Keuze uit twee batterijpakketten

De KONA Electric is er met keuze uit twee verschillende batterijpakketten: 64 kWh voor automobilisten die de voorkeur geven aan een héél groot rijbereik – tot maar liefst 484 km volgens WLTP – en 39 kWh voor automobilisten die prima uit de voeten kunnen met een range tot 305 km (volgens WLTP).

Verder zijn er nauwelijks verschillen tussen de twee KONA’s. De KONA Electric 39 kWh biedt alle voordelen die de KONA Electric 64 kWh ook heeft. Door zijn kleinere maar nog altijd zeer comfortabele actieradius heeft de KONA Electric 39 kWh echter ook een scherpere vanafprijs, namelijk € 36.815.


De Hyundai KONA Electric is er met keuze uit twee verschillende batterijpakketten: 64 kWh en 39 kWh.

Tags:


Bekijk ook