Nieuws

Terug naar overzicht

Samenwerking Hyundai en SK Innovation

9 september 2020

Hyundai is een van de toonaangevendste fabrikanten van elektrische auto’s ter wereld. Emissievrije modellen als de KONA Electric en IONIQ Electric hebben van Hyundai marktleider in groene mobiliteit gemaakt. Voor de ontwikkeling van nóg betere accupakketten, maar ook voor het hergebruik en recycling ervan, is Hyundai een samenwerking aangegaan met SK Innovation.

Ontdek de KONA Electric


Ontdek de IONIQ Electric
 

Electric Global Modular Platform (E-GMP)

SK Innovation is een toonaangevende batterijleverancier die over geavanceerde technologie in batterijontwikkeling en recycling beschikt. Het bedrijf levert onder meer de batterijpakketten van het nieuwe Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai. Beide partijen zoeken vooral naar oplossingen die de milieuvriendelijkheid van batterijen kunnen maximaliseren.
Hergebruik en recyclen van batterijen

Hierbij wordt ook gekeken naar het hergebruiken van batterijen die niet langer bruikbaar zijn in voertuigen. Die krijgen bijvoorbeeld een tweede leven in diverse andere toepassingen, zoals energieopslagsystemen (ESS). Ook belangrijk is het recyclen van batterijen waarbij waardevolle metalen zoals lithium, nikkel en kobalt worden gewonnen voor hergebruik.

‘Battery as a Service’ (BaaS)

De samenwerking is er vooral op gericht om een duurzame batterijwaardeketen te creëren en de milieuvriendelijkheid van de bedrijfsactiviteiten te versterken. Dit alles heeft namelijk effect op de gehele levenscyclus van EV-batterijen. Met de samenwerking streven beide bedrijven naar een positieve cyclus van batterijgebruik, bekend als ‘Battery as a Service’ (BaaS).

Tags:


Bekijk ook