Nieuws

Terug naar overzicht

Wallpaper Design Award voor concept car 45

3 februari 2020

Een hoogstaande elektrische aandrijflijn, briljante autonome rijtechnologie en een vleugje nostalgie: dat zijn de ingrediënten waarmee de Hyundai 45 de jury van de beroemde Wallpaper Design Awards heeft weten te verleiden. Bij de uitreiking van de awards kreeg het studiemodel van Hyundai de hoogste onderscheiding in de categorie Beste concept car.

De Hyundai 45 is een hommage aan de iconische Pony Coupé Concept die 45 jaar geleden werd gepresenteerd. Met dit studiemodel bracht Hyundai een eerbetoon aan de auto waarmee het voor Hyundai allemaal begon.

De naam Hyundai 45 is een verwijzing naar de hoeken van 45-graden waarin de voor- en achterzijde zijn getekend.

Diamantvormige silhouet

Maar de naam 45 is ook een verwijzing naar de hoeken van 45-graden waarin de voor- en achterzijde zijn getekend. Het diamantvormige silhouet dat daardoor ontstaat gaan we hoogstwaarschijnlijk terugzien op toekomstige elektrische Hyundai’s.

Architectuur en industrieel ontwerp

Wallpaper Magazine is een gerenommeerd designtijdschrift dat zich richt op architectuur en industrieel ontwerp. Juist het bijzondere design van de Hyundai 45 was reden voor het Britse magazine het studiemodel uit te roepen tot beste concept car.

Het bijzondere design van de Hyundai 45 was reden voor Wallpaper Magazine het studiemodel uit te roepen tot beste concept car.

‘Een echte Wallpaper-auto’

‘De concept car Hyundai 45 combineert analoge charme met verfijnde oppervlakken en elegante lijnen’, oordeelt Sarah Douglas, hoofdredacteur van Wallpaper. ‘Hij is bescheiden, modern, schoon en eenvoudig – wat ons betreft is het een echte Wallpaper-auto.’

Tags: Hyundai 45


Bekijk ook