Nieuws

Terug naar overzicht

Nieuwe Hyundai i10 rolt van de band in fabriek Turkije

13 januari 2020

De gloednieuwe Hyundai i10 is een op en top Europese auto. Niet alleen is deze compacte sportieveling hier (in Duitsland) ontworpen, hij wordt er ook gebouwd. Om precies te zijn in Izmit in Turkije. Daar staat een supermoderne fabriek waar elk jaar maar liefst 230.000 gloednieuwe Hyundai’s worden gefabriceerd. Onlangs rolde de allereerste Hyundai i10 van de band en binnenkort verschijnt hij in de Nederlandse showrooms. Bekijk hieronder de beelden uit de fabriek.Sinds 1997 in bedrijf

De Hyundai-fabriek in Turkije – genaamd Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) – is sinds 1997 in bedrijf. Daarmee is het de langstlopende productiefaciliteit van Hyundai buiten Zuid-Korea. Behalve de nieuwe Hyundai i10 wordt hier ook de Hyundai i20 gebouwd.

Daarmee is HAOS het Europese ‘epicentrum’ van compacte Hyundai’s. In 2019 rolde de tweemiljoenste auto van de band in deze Turkse productiefaciliteit. Deze worden geëxporteerd naar ruim veertig landen. In de fabriek zijn maar liefst 2.500 werknemers actief.


In de Hyundai-fabriek in Turkije worden 230.000 Hyundai’s i10 en i20 per jaar gefabriceerd.

Drie uitvoeringsniveaus

De Hyundai i10 behoort tot de bestverkochte modellen in zijn klasse. Met een vanafprijs van € 12.995,- is het een van de scherpst geprijsde compacte auto’s van Nederland. De nieuwe Hyundai i10 is verkrijgbaar met keuze uit drie uitvoeringsniveaus: i-Drive, Comfort en Premium.

Behalve met zijn scherpe prijzen valt de nieuwe Hyundai i10 op door heel veel technologische vernieuwingen. Zoals Hyundai Bluelink waarmee je via een app op je smartphone diverse functies van de nieuwe Hyundai i10 op afstand kunt bedienen.


De nieuwe Hyundai i10 rolt van de band in de Hyundai-fabriek in Izmit in Turkije.

Tags: hyundai i10


Bekijk ook