Nieuws

Terug naar overzicht

De nieuwe KONA Hybrid als kunstwerk

30 juli 2019

De nieuwe KONA Hybrid combineert een benzinemotor met een elektromotor, maar die bijzondere aandrijflijn is voor medeweggebruikers niet te zien. Daarom besloot Hyundai samen te werken met kunstenares Birgit Palma.

En dat leidde tot het project #NextAwaits, een serie innovatieve foto's van de nieuwe KONA Hybrid. Op de foto's worden de twee samenwerkende aandrijftechnieken zichtbaar gemaakt dankzij de 'double exposure'-techniek die Birgit Palma vaak gebruikt voor haar kunst. Twee beelden worden dan samengevoegd, wat een nieuw perspectief oplevert. "Ik besloot de 'double exposure'-techniek te gebruiken omdat die nieuw is voor autofotografie. Daarmee heb ik de verdiensten van de techniek voor de schone mobiliteit in de fraaie en veelzijdige Hyundai KONA gevisualiseerd", aldus Palma.Bijzonder verhaal

Om de nieuwe KONA Hybrid te introduceren, gaf zij de introductieworkshop #NextAwaits KONA Hybrid Project in het Duitse Hamburg. Samen met creatieve influencers uit heel Europa maakte Palma verhelderende illustraties die het verhaal van de auto vertellen. En dat verhaal is heel bijzonder, zoals je aan de kunstige foto's kunt zien:

Tags: Kona hybrid


Bekijk ook