Nieuws

Terug naar overzicht

Trots op de Oranje Leeuwinnen!

1 juli 2019

Wat een ongelooflijk goede prestatie van het Nederlands vrouwenteam op het WK voetbal in Frankrijk. Daar schopten de Oranje Leeuwinnen het dankzij een 2-0 zege op Italië tot de halve finale. Bovendien verzekerde het elftal van bondscoach Sarina Wiegman zich door die overwinning van deelname aan de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.

Woensdag 3 juli speelt Nederland in Lyon in de halve finale tegen Zweden. Wint Nederland, dan speelt het zondag 7 juli in Lyon de finale tegen de winnaar van de andere halve finale Verenigde Staten-Engeland. Bij verlies treedt Oranje een dag eerder – in Nice – aan om de derde plaats.

Bij de beste drie Europese landen

Om voor het eerst in de historie deel te mogen nemen aan de Spelen moet Oranje tot de beste drie Europese landen behoren op dit WK. Het enige niet-Europese land dat nog in het toernooi zit is regerend wereldkampioen Verenigde Staten.Een geslaagd toernooi

Als Official Automotive Partner van het WK vrouwenvoetbal is Hyundai natuurlijk enorm trots dat het nationale elftal zo ver is gekomen op dit prachtige toernooi. Ongeacht het resultaat in de halve finale mogen de Oranje Leeuwinnen nu al terugkijken op een geslaagd WK.

Oranje Leeuwinnen Europees kampioen

Vier jaar eerder sneuvelden het nationale elftal nog in de achtste finales van het WK. Toen was Japan met 2-1 te sterk voor de Oranje Leeuwinnen. Twee jaar later werd Nederland Europees kampioen en nu schrijft de ploeg geschiedenis met een plaats bij de laatste vier op een WK.96 Hyundai’s voor WK

Hyundai is Official Automotive Partner van het WK vrouwenvoetbal. Dat betekent dat we alle auto’s en bussen mogen leveren die nodig zijn voor het toernooi. In totaal gaat het om 96 voertuigen, waaronder de Hyundai Santa Fe, Tucson en KONA. Deze SUV’s worden ingezet voor het vervoer van bijvoorbeeld scheidsrechters, vips, bestuurders, artiesten en andere prominenten.

Tags:


Bekijk ook