Nieuws

Terug naar overzicht

5 tips: zo wordt jouw autovakantie een feestje

1 juli 2019

Met de zomer in zicht is het bijna zover: we rijden binnenkort weer massaal richting Duitsland, Italië of Frankrijk voor een welverdiende zomervakantie. Hoe zorg je ervoor dat de rit naar de eindbestemming een feestje wordt?


1. Bereid je voor

Als je in de weken voorafgaand aan de vakantie alvast begint met lijstjes maken én afstrepen, scheelt dat een hoop stress. Denk hierbij aan een to do-list, een boodschappenlijst, en natuurlijk een inpaklijst. Want of je nu gaat roadtrippen, met de caravan op pad gaat of een stedentrip maakt: voor elke soort vakantie vind je op internet talloze checklists. Verdiep je vooraf ook in de regels van de landen waar je doorheen rijdt en wat er verplicht in je auto moet liggen, zoals een vignet of veiligheidshesje. Check hier de Hyundai vakantietips!
 


2. Tiptop in orde

Zorg dat je auto tiptop in orde is voor vertrek. Ga voor een kleine check langs de Hyundai-dealer, die je auto op de meest cruciale punten checkt zodat je er zeker van bent dat de airco en de navigatie bijvoorbeeld werken. Hyundai verkoopt ook handige vakantieaccessoires, zoals een fietsendrager, dakkoffer of iPadhouder voor de kinderen achterin. In juli geven we 10 % korting op een aantal van deze reisaccessoires! Download hier de coupons en ga snel naar de dealer. En last but not least: zorg dat je papieren op orde zijn en ga goed verzekerd op reis. Hyundai biedt een doorlopende reisverzekering die veel voordelen biedt voor jou als Hyundai-rijder.
 


3. Houd de kinderen zoet

(Klein)kinderen op de achterbank? Dat kan soms een extra stressfactor zijn, zéker als ze ruzie hebben. Bereid ze daarom goed voor zodat ze weten waar ze aan toe zijn, bijvoorbeeld door de nachten af te tellen en ze zelf hun koffer(tje) in te laten pakken. Eenmaal onderweg? Vermaak ze dan, bijvoorbeeld met een film of een podcast, of oefen de taal van het land waar jullie heengaan. Maak ook een tas met kleine cadeautjes die je op een vast tijdstip geeft, zoals na elke 200 kilometer of bij elke grensovergang. Een stickerboek, zakje (suikervrije) snoep of set kleurpotloden houden ze weer even zoet.4. Stop op tijd

Zelfs als je uitgerust aan de autovakantie begint, put urenlang autorijden je uit. Naast airco en voldoende versnaperingen zit er soms maar één ding op en dat is stoppen. Zorg dat je per twee uur minimaal een kwartiertje stopt voor een plaspauze, een frisse neus en om de benen te strekken. Maak het aantrekkelijk door in een grasveldje te picknicken of voor een leuke stop onderweg te kiezen. Die vind je heel simpel met de app Breakzy.
 


5. Maak er een feestje van

Onthoud te allen tijde: het gaat niet alleen om de eindbestemming, maar óók om de reis ernaartoe. Reageer onvoorziene problemen niet op elkaar af en houd het gezellig, door spelletjes te doen of samen naar mooie muziek te luisteren. Of tuur naar buiten en geniet van het uitzicht dat waarschijnlijk steeds beter wordt. Want wat is er mooier dan een Frans lavendelveld of Italiaans bergdorpje?

Tags: Hyundai


Bekijk ook