Nieuws

Terug naar overzicht

Lezers Honest John zetten KONA Electric op 1

9 mei 2019

Waarom de Hyundai KONA Electric de beste 100 % elektrische auto van 2019 is? Vraag dat maar aan de lezers van de toonaangevende Britse autosite Honest John. Zij riepen de KONA Electric uit tot winnaar in de categorie elektrische auto’s. Vooral zijn actieradius van 449 kilometer (volgens WLTP) en goede rijeigenschappen scoorden goed bij de kiezers.

Elk jaar worden in verscheidene categorieën awards uitgereikt. Het was dit keer voor het eerst dat de bezoekers van Honest John hun favoriete elektrische auto konden kiezen. In de eindrangschikking liet de KONA Electric o.a. de Jaguar I-Pace en de Nissan Leaf achter zich.

’Een echte gamechanger’

‘De Hyundai KONA Electric is een echte gamechanger onder de volledig elektrische auto’s’, concludeert de redactie van Honest John. ‘Hij onderscheidt zich vooral door zijn scherpe prijs, goede rijeigenschappen en riante rijbereik van maar liefst 449 kilometer.’


De Hyundai KONA Electric won in de categorie elektrische auto’s bij de Honest John Awards 2019.

’Populariteit enorm gestegen’

‘Dit is de elektrische SUV die autokopers wensen. In de afgelopen 12 maanden is de populariteit van de Hyundai KONA Electric enorm gestegen onder onze lezers en heeft hij zich een weg gebaand naar de top in de klasse van de elektrische auto’s.

De website Honest John is een van de grootste in zijn soort in Engeland en trekt zo’n 2,27 miljoen bezoekers per jaar. Bijzonder aan deze uitreiking is dat niet een vakjury, maar uitsluitend lezers van de website de winnaars bepalen.

Bekijk ook